TV der bevæger dig

Tulle til tælling i Tulle-land

Ved sidste valg stemte hver anden indbygger i Thyregod på bysbarnet Kristian Thulesen Dahl. Men noget tyder på, at stemningen er vendt i Tulleland.

01:10

Hør lokale fortælle om deres holdning til Thulesen Dahl og møgsagen om svindel med EU-midler.

Kristian Thulesen Dahls image lider under EU-møgsagen. Alligevel er der stadig opbakning i hjembyen Thyregod. Foto: Tais Tullin, TV SYD

1 af 2

Jublen ville ingen ende tage hos DFs kernevælgere, da Kristian Thulesen Dahl scorede halvdelen af stemmerne i Thyregod og mere end 28% af stemmerne i Sydjyllands Storkreds ved folketingsvalget d. 18. juni 2015.

Men de seneste ugers skandale om Dansk Folkepartis misbrug af EU-midler har givet partiet - og den før så populære formand - ridser i det folkelige image.

Det fik TV SYD bekræftet søndag, da vores udsendte reporter talte med folk på gaden i Thyregod.

Flere var godt gammeldags forargede over møgsagen, hvor mails og sms'er fra et tidligere DF-medlem viser, at Thulesen Dahl var blevet advaret 11 gange om, at der var noget galt med partiets måde at bruge EU-midler på. Vel at mærke uden, efterfølgende at gå sagen efter i sømmene.

- Det er en ualmindelig uheldig sag - det stemmer ikke særlig godt overens med partiet, og det, de står for, siger warrenty manager, Martin Olesen fra Thyregod til TV SYD.

Pensionisten Erik Wulff fra Vesterlund er enig med Martin Olesen. - Jeg synes det er en dum sag det her. Helt sikkert, siger han.

Maskinengeniør Anders Skjærlund fra Thyregod mener at partiet har "nosset i det ligesom alle de andre partier."

De har nosset i det ligesom alle de andre partier.

Anders Skjærlund, Thyregod

Ikke kun borgerne antyder, at Kristian Thulesen Dahl og company lider under møgsagen. Det samme peger de seneste meningsmålinger på. De viser nemlig tilbagegang for partiet i det syd- og sønderjyske.

Lokal opbakning trods møgsag

På trods af de seneste ugers skandale, nyder Kristian Thulesen Dahl alligevel stadig anerkendelse i sin hjemby.

- Jeg tror stadig der er ligeså stor opbakning herude, siger John Engstrøm, controller fra Thyregod, og begrunder:

- Han er som regel en god mand, der gør meget for byen, og man kan som regel regne med det han siger, så det må man gå ud fra, at man kan blive ved med.

Noget lignende siger slagteriarbejder fra Thyregod, Gert Sørensen til TV SYD.

- Jeg har indtryk af, at han er en vellidt mand i lokalområdet. Han involverer sig meget i lokalområdet både i fodboldkllubber og skoler. Vi har en datter i samme skole, og vi ser ham hver gang der er arrangementer, siger Gert Sørensen til TV SYD.

Ifølge Ole Skovhøj, pædagogmedhjælper fra Thyregod, så har Thulesen Dahl dog arbejde at gøre, hvis han vil redde sit plettede image.

- Han kan rydde op. Så må vi jo se resultatet af det, siger Ole Skovhøj.

Thulesen Dahl får forbeholden opbakning i hjembyen Thyregod. Foto: Claes Adel, TV SYD