TV der bevæger dig

Vejle Boldklub vandt matchfixed kamp

Vejle Boldklub er ufrivilligt blevet trukket ind i den hidtil største sag om matchfixing i Danmark. I 2010 vandt klubben 5-0 over Hvidovre, hvor seks spillere ifølge Københavns Politi på forhånd havde aftalt resultatet.

00:29

Fra kampen i 2010, hvor resultatet var aftalt på forhånd.

1 af 2

De seks spillere fra Hvidovre IF har ifølge Københavns Politi matchfixed to kampe mod henholdsvis Vejle Boldklub og det daværende FC Hjørring, skriver Berlingske søndag.

Hvidovre spillede mod Vejle den 14. november 2010. Ifølge retsmødebegæringen var aftalen, at Hvidovre skulle tabe med minimum fire mål. Kampen endte 5-0. Resultatet skal ifølge politiet have indbragt de sigtede ca. 600.000 kroner til deling.

Kampen trækker også tråde til Asien, hvor den ene sigtede skulle have orienteret en filippinsk organisation om, hvordan kampen i Vejle ville ende. Det fik angiveligt filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

VB's direktør kalder sagen for noget skrammel:

- Jeg er meget overrasket, at det her er sket, for jeg er opdraget til, at man altid spiller for at vinde. Det her er noget skrammel. Vi forholder os meget passive, da vi kun har været involveret indirekte i sagen, men vi vender det lige med vores spillere for at understrege, at matchfixing er fuldstændigt uacceptabelt., siger Per Olesen, administrerende direktør i Vejle Boldklub, til Ritzau.

Per Olesen var ikke ansat i klubben, da Vejle Boldklub slog Hvidovre 5-0, så han kan ikke kommentere, om der var noget mistænkeligt ved kampens udfald.

En af Vejles tidligere spillere kommenterer i humoristiske vendinger sagen på Twitter:

- Husker dem som ustyrligt dårlige. Syret fornemmelse nu, skriver Martin Borre.

Se flere opslag nedenfor.

Sagen mod de seks sigtede spillere er berammet til den 19. december.

Fra Twitter:

Se Berlinskes artikel om matchfixing-sagen her

Mere sport