Islandsk fårehund forgiftet

Den islandske fårehund Valde fra Kruså døde mandag med utrolige lidelser - forgiftet af en rovdyrgift, der systematisk nedbryder de indre organer.

- Vi er kede af det! Vi er vrede! skriver Anette Østergård og Niels H. Hansen fra Rønshovedvej i Kruså  til TV SYD.

- Hunden have smerter - og nærmest skreg i 24 timer, inden den blev aflivet, forklarer Niels H. Hansen.

På dyrehospitaleet var personalet ikke i tvivl om, at hunden havde fået gift. Men det er meget bekosteligt at finde ud af, hvilken gift der er tale om, siger Niels H. Hansen.

Utrolige lidelser

De vil gerne advare andre mod at lade deres hunde færdes frit i området ved Rønshovedvej, fordi noget tyder på, at der er udlagt en rovdyrgift i området.

- Vores vrede skyldes, at Valde er blevet forgiftet af et stof, der systematisk nedbryder de indre organer. I dette tilfælde nyrer og lever. Giften medfører utrolige lidelser.

Udlagt af jægere?

Den islandske fårehund, som ikke nåede at blive tre år, døde mandag. Valde var en glad hund, som nød at løbe ud over markerne, hvis den så en musvåge eller en anden stor fugl.

- Det ligger jo i hundens natur at beskytte lam mod rovfugle, noterer Anete Østergård og Niels H. Hansen.

- Nu er det så tanken melder sig, om der i jægerkredse findes personer, som af frygt for mårhundens invasion i grænseområdet har udlagt gift i området.

- Det har man jo hørt om andre steder - og jægernes moral er vel ikke blevet bedre, fordi de har fået firhjulstrækkere, siger Niels H. Hansen til TV SYD.

Ræv er også væk...

- Ud over, at vi nu har mistet Valde, kan vi oplyse, at den ræv som hele vinteren har besøgt vores kompost for at finde madrester, også er forsvundet. Ræven har i løbet af vinteren jævnlig udløst sensor-lamperne i haven - men nu er den væk...