Købmænd: Dåsepant-aftale skal ikke genforhandles

Den nytiltrådte miljøminister Eva Kjer Hansen (V) er parat til at genåbne aftalen om dåsepant med Tyskland. Købmændene er ikke interesserede.

Den nye aftale om pant på dåser og flasker købt ved den tyske grænse kommer til at tage toppen af grænsehandlen, hvilket bliver til stor gavn for de danske købmænd.

Sådan lød det fra vicedirektøren i De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund Nielsen, da den nye aftale var en realitet i maj måned.

Nu er den nytiltrådte miljøminister Eva Kjer Hansen imidlertid parat til at genåbne aftalen, som den tidligere regering lavede med tyskerne, fordi hun mener, den er uholdbar og pålægger de danske butikker for store omkostninger. Og det er De Samvirkende Købmænd ikke glade for.

- Det sidste, vi har brug for, er, at aftalen falder til jorden. Nu har det taget 10 år at få en aftale hjem, og de mange års arbejde må man ikke sætte over styr. Desuden er det en aftale mellem to nationer, og den kan man altså ikke sådan bare annullere, siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i De Samvirkende Købmænd til TV Syd.

Miljøministeriets spørgsmål og svar om grænsepant.