Ministre skal have mere hjælp

Nyudnævnte ministre skal kunne håndplukke flere personlige medarbejdere til embedsværket. Det mener tidligere socialminister Eva Kjer Hansen fra Aabenraa sammen med fire andre tidligere Venstre-ministre.

- Ministre skal have mulighed for at udpege en håndfuld personlige medarbejdere, siger Eva Kjer Hansen, tidligere fødevareminister og socialminister, til Politiken. Kjer Hansen mener også, at ministerier med store EU-opgaver bør have såkaldte juniorministre for at gøre mere ud af EU-stoffet.

Meldingerne kommer oven på et år med flere sager, hvor embedsmænd har bragt deres ministre i problemer. Senest blev Justitsministeriets departementschef, Anne Kristine Axelsson, suspenderet for sin rolle i den såkaldte PET-sag.

. Et eller andet skal der ske. Vi kan ikke være tjent med et system, hvor embedsmænd på den måde kommer i uføre, siger Ulla Tørnæs, der først var undervisningsminister og siden minister for udviklingsbistand fra 2001 til 2010 og valgt til Folketinget i Esbjerg

Om systemet ændres, hvis Venstre, som meningsmålinger spår, får regeringsmagten efter næste valg, er imidlertid stadig uklart. Det var tirsdag ikke muligt at få en kommentar fra formand Lars Løkke Rasmussen eller næstformand Kristian Jensen, skriver Politiken.

- Se hele Politikens artikel her