Du kender måske den klassiske udgave af blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild.
Men du kan faktisk variere fyldet på dine blinis i det uendelige – også til nytårsmiddagen. De kan både serveres som en appetizer til dronningens nytårstale eller som en let forret.
Hvis du vil imponere dine gæster med de små mundrette pandekager med fyld, så læs videre herunder.
Tre udgaver af blinis der passer godt til nytårsaften
Vi har allieret os med Steen Handler, der er køkkenchefen på restaurant Knapp i Aabenraa.
Han vil vise, hvordan du kan lave blinis med kammusling, blinis med foie gras terrine og blinis med kaviar.
I bunden af artiklen får du Steen Handlers opskrift på blinis.
Klik på videoen herunder og se Steen Handler lave tre forskellige blinis.
Opskrift på blinis
Ingredienser:
2 æg
200 gram hvedemel
2 dl. sødmælk
15 gram gær
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. sukker
Sådan gør du:
Rør gæren ud i mælken. Del æg i blommer og hvider. Pisk melet i æggeblommerne, og tilføj derefter mælken under omrøring. Dejen skal være glat uden klumper. Æggehvider, salt og sukker piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i cirka 35 minutter.
Nu er dejen klar til at blive stegt til luftige blinis på en varm pande med rigeligt olie og klaret smør.