TV der bevæger dig

Padborg slipper for omstridt omkørsel i aftentimer

I næste uge forventer Aabenraa Kommune at genåbne Industrivej i Padborg for trafik i aftentimerne og dermed aflaste de hårdt prøvede Kådnermarksvej og Frøslevvej.

Ormkørslen går via veje i Padborg, som normalt er meget rolige og fredelige.

Som TV SYD har beskrevet det søndag har Aabenraa Kommune omlagt trafikken fra en del af Industrivej i Padborg for at gennemføre et trafiksikringsarbejde.

Det er et led i projekt Padborg Skolecykelby, der skal gøre Padborg mere sikker at færdes i for bløde trafikanter. Det sker bl.a. ved at etablere to helleanlæg på Industrivej, hvor man som fodgænger eller trækkende med sin cykel kan krydse vejen mere sikkert, end der er mulighed for i dag. Der bliver også plantet træer ved hellerne og sat nye kantsten, så Industrivej bliver en pænere vejstrækning, end den er i dag.

Derfor blev Industrivej i Padborg lukket i tre uger dels for at få mulighed for at gennemføre vejarbejdet, men også af hensyn til sikkerheden for trafikanterne i området. Der er ikke plads til, at man kan køre på Industrivej hverken i lastbil eller i bil, når der graves store huller midt i vejbanen for at anlægge hellerne.

Læs også Beboere raser over vejændring: Som at flytte ud til motorvejen

Omkørslen går via Toldbodvej, Kådnermarksvej og Frøslevvej ,som normalt er meget rolige og fredelige - men i weekenden vågnede beboere på de berørte veje overraskede op til masser af trafik og støj. Beboerne føler sig meget dårligt informerede om vejarbejdet.

Nu meddeler Aabenraa Kommune, at man i næste uge forventer at være så langt fremme med arbejdet på Industrivej, at vejen kan åbnes for trafik igen i aften- og nattetimerne, når vejarbejderne holder fri.

Det forventes, at Industrivej er helt åben igen i uge 48 - altså fra mandag den 28. november.

- Og så håber vi, at vi med lidt mere information om projektet lokalt kan opfordre til tålmodighed hos trafikanter og naboer

Jesper Kristensen, delingschef for Drift og Anlæg, Aabenraa Kommune.

Beboernes klager vil Aabenraa Kommune også tage hånd om, lover afdelingschef for Drift og Anlæg Jesper Kristensen i en pressemeddelelse:

- Og så håber vi, at vi med lidt mere information om projektet lokalt kan opfordre til tålmodighed hos trafikanter og naboer. Det, vi er i gang med at gennemføre, er et rigtig godt projekt, som både er med til at øge sikkerheden og forskønne Industrivejs grønne udtryk, siger afdelingschef Jesper Kristensen .