Politiet og nye teststeder er klar til at modtage grænsependlere

Både politiet og nye teststeder står klar til at modtage grænsependlere, når der fra i dag stilles krav om hyppigere test ved indrejse i Danmark

Onsdag er den første dag med krav om hyppigere test af indrejsende til Danmark.

I Sønderjylland er både politiet og sundhedsmyndighederne klar til at få hverdagen i grænselandet til at fungere med de nye regler.

Fra i dag må en test maksimalt være 72 timer gammel for personer, som rejser ind i landet med et anerkendelsesværdigt formål.

Nye teststeder er klar

Sammen med Tønder Kommune, Aabenraa Kommune og Carelink har Region Syddanmark derfor hurtigt oprettet flere teststeder i grænseområdet.

I Aabenraa Kommune kommer teststedet til at ligge på Plantagevej 4, 6330 Padborg (det gamle Bov Rådhus).

Åbningstiden er klokken 07 til 18 på hverdage fra i dag og indtil videre til og med fredag den 26. februar.

I Tønder bliver teststedet placeret i Tønder Sports– og Fritidscenter, Sønderlandevej 4-6 , 6270 Tønder. Her er åbningstiden også hverdage klokken 07 til 18.

Uændret kontrol på grænsen

Politiets kontrol på grænsen fortsætter på samme vis som hidtil med stikprøvekontroller.

Politiinspektør Brian Fussing, Udlændingekontrolafdeling Vest, Syd- og Sønderjyllands Politi.
Politiinspektør Brian Fussing, Udlændingekontrolafdeling Vest, Syd- og Sønderjyllands Politi.
Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

- Vi har efterhånden en del rutine i at håndhæve covid-19-restriktioner, og denne gang er der alene tale om, at de krævede test for indrejsende fra grænselandet får en kortere gyldighed. Langt de fleste bakker op om nødvendigheden af de forskellige tiltag, der er iværksat af hensyn til folkesundheden i samfundet. Hvis vi efterfølgende alligevel får en anmeldelse eller på anden måde får kendskab til, at man ikke overholder reglerne, så vil vi iværksætte den nødvendige efterforskning, siger politiinspektør Brian Fussing, Udlændingekontrolafdeling Vest, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.