TV der bevæger dig

Sydbank indgår forlig med bankTrelleborg-aktionærer

Forlig om erstatning til en gruppe mindretalsaktionærer i hedengangne bankTrelleborg koster Sydbank dyrt.

Et stort anlagt gruppesøgsmål om børsprospektet i den hedengangne bankTrelleborg bliver alligevel ikke til noget.

Sydbank har indgået forlig med Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg og skal betale op til 135 millioner kroner i erstatning og omkostninger, oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse onsdag.

Som en del af forliget bortfalder de to gruppesøgsmål anlagt mod Sydbank af foreningen, som drejer sig om mangler i bankTrelleborgs børsprospekt tilbage i 2007.

Desuden har Sydbank indgået forlig med Fonden for bankTrelleborg om betaling af 94,5 millioner kroner til kompensation for Sydbanks erstatning til minoritetsaktionærerne.

Sagen stammer fra Sydbanks opkøb af den kriseramte bankTrelleborg i januar 2008.

Mindretalsaktionærerne i bankTrelleborg fik deres aktier tvangsindløst i forbindelse med Sydbanks opkøb til en meget lavere kurs, end aktionærerne har givet for dem.

Det førte til mange protester og de utilfredse aktionærer stiftede Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg med flere tusinde medlemmer.

I februar 2008 anlagde foreningen sag ved Retten i Næstved mod Fonden for bankTrelleborg, Sydbank, Finanstilsynet og bankTrelleborg.

Sagen var dog så principiel, at den overgik til Østre Landsret, som i maj 2008 godkendte sagen som det første gruppesøgsmål i Danmark.