Sygeplejesker flytter til Aabenraa

University College Syddanmark peger på Aabenraa som nyt hjemsted for uddannelsen af sygeplejersker. Uddannelsen foregår i dag i Sønderborg. Opdateres.

Bestyrelsen skulle vælge mellem at flytte i bofællesskab med Syddansk Universitet i Alsion i Sønderborg eller rykke til Aabenraa i et nyt campus, hvor der også skal uddannes pædagoger og socialrådgivere.

Bestyrelsen peger på Aabenraa af tre grunde:

For det første giver Aabenraa bedre mulighed for tværfagligt samarbejde med beslægtede uddannelser. For det andet giver et nyt campus i Aabenraa bedre muligheder for forskning. Og for det tredje tror bestyrelsen, at flytning til Aabenraa vil give flere lyst til at blive sygeplejerske, fordi placeringen er mere central.

Pressemeddelelse fra UCSyddanmark

- Jeg er glad for bestyrelsens valg, som er truffet på et godt, sagligt og vel oplyst grundlag, udtaler næstformand Bent Øxenberg Hansen. Vi har haft sygeplejerskeuddannelsens, aftagernes og ministeriets krav og behov for øje, og jeg er helt sikker på, at vi har truffet den beslutning, der fremmer uddannelsernes udvikling bedst muligt til gavn for alle dem, der skal nyde godt af de uddannedes kompetencer.

Også rektor Birthe Friis Mortensen er glad for valget:

- Jeg ser frem til, at vi nu skal i gang med at skabe de bedst mulige rammer omkring vores uddannelser til de unge i hele det syd- og sønderjyske område. Det er for mig hovedsagen, at vi opretholder et stærkt udbud af uddannelser til de unge i landsdelen. Og i Aabenraa vil vi stå stærkt i forhold til de fremtidige udfordringer.