17-årig pige tiltalt for falsk anmeldelse

En nu 17-årig pige tiltales for falsk anmeldelse af voldtægt og falske forklaringer i retten. Pigens beskyldninger fik i første omgang tre drenge dømt for den opdigtede voldtægt.

De tre unge mænd blev ved Vestre Landsret i Viborg i marts frifundet for en voldtægt af en 15-årig pige på Fredericia Banegård. Drengene var tidligere dømt i både by- og landsretten, og de har alle afsonet over et års fængsel.

Nye beviser

Men siden dukkede der nye beviser op. Leveret af en af de dømtes familiemedlemmer.

Vestre Landsret underkendte i dagens dom pigens forklaring. De tre drenge er nu renset for mistanke.

Pigen har tidligere forklaret, at hun blev voldtaget på et toilet på Fredericia Banegård. Hun ændrede imidlertid forklaring. Ifølge hendes første forklaring, blev hun holdt fast af to af drengene, mens den tredje voldtog hende.

Falsk forklaring

Men i landsretten indrømmede hun, at hun havde løjet. Nu forklarede hun, at en voldtog hende, mens de to andre holdt vagt uden for døren.

Men også denne forklaring var falsk. Det afslørede en videooptagelse, som en af de dømtes familie havde lavet med pigen. På optagelserne indrømmede pigen, at anmeldelsen var falsk.

Sagen gik om

Det var Den Særlige Klageret, der bestemte, at sagen skulle gå om. De tre unge mænd kan nu forsøge at opnå erstatning for uberettiget varetægtsfængsling.

Pigen blev efter landsrettens dom formelt sigtet for falsk anmeldelse og falsk vidnesbyrd. Nu har statsadvokateten så tiltalt for falsk forklaring og falsk anmeldelse.

Kan give fængsel

Strafferammen for falsk anmeldelse er op til seks års fængsel.