TV der bevæger dig

448 millioner danske kroner på vej til mindretallet i Sydslesvig

Det danske mindretal, der her holder årsmøde i juni 2015 i Flensborg, modtager helt præcist 448,5 millioner kroner fra Danmark næste år.

Med vedtagelsen af finansloven står det nu klart, at det danske mindretal syd for grænsen i 2016 modtager helt præcist 448,5 millioner kroner fra Danmark.

De danske foreninger syd for grænsen har nu modtaget den årlige julegave fra Danmark- nemlig et bevillingsbrev fra Sydslesvigudvalget indeholdende oplysninger om, hvor meget de hver især kan se frem til at modtage i driftsstøtte i 2016.

I alt er der tale om tilskud til drift for i alt 448,5 millioner kroner, hvilket svarer til 60 milloner euro.

Priser og lønninger stiger mere i Tyskland end i Danmark. Den danske bevilling er kun fremskrevet med 0,7 procent, hvorimod de fleste foreninger i deres ansøgninger har indregnet generelle pris- og lønstigninger på mellem 1,5 og 2 procent.

- Størstedelen af de 11 foreninger får mindre end de har søgt om - men alle modtager i 2016 modtager mere i støtte fra Danmark end de fik i 2015. Det er kun muligt, da Sydslesvig-tilskuddet ikke rammes af af regeringens generelle sparekrav på 2 procent, siger Kim Andersen (V),  der er formand for Sydslesvigudvalget i en pressemeddelelse.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden