TV der bevæger dig

50-årig horsensianer frifundet for drab

Foto: ARKIV

Der var udelukkende tale om uagtsomt manddrab, da en 27-årig mand blev skudt, fastslår Retten i Horsens.

Der var tale om et uheld, da 50-årige Kim Christian Larsen fra Horsens i december 2010 skød og dræbte den 27-årige Adnan Jacupovic. Det fastslår Retten i Horsens i en dom onsdag.

Dog har der under sagen ikke været tvivl om, at Larsen holdt sin kaliber 22 Walther-pistol i hånden, da den gik af og affyrede en kugle i brystet på Jacupovic, som senere døde af skuddet.

Dommere og nævninge ved Retten i Horsens vurderer, at Larsen ikke kan straffes for drab, men at han er skyldig i uagtsomt manddrab.

Derudover har Larsen erkendt ulovlig besiddelse af farlige skydevåben, og det koster ham sammenlagt en dom på tre et halvt års fængsel. Både han og anklagemyndigheden overvejer nu, hvorvidt dommen skal ankes til Vestre Landsret.

Jacupovic blev dræbt ved Larsens lejlighed, hvor han troppede op i december 2010. Da Jacupovic bankede på døren, forberedte Larsen sig efter alt at dømme på en konfrontation af en art.

- Der havde været et sammenstød mellem dem før, og min klient pegede så på ham med en ladt pistol. Den gik af under noget håndgemæng, fortæller forsvarsadvokat Peter Secher Schmidt til Ritzau.

Anklagemyndigheden havde en anden opfattelse af sagen, og havde derfor rejst tiltale for drab. Det havde i givet fald formentlig udløst en dom på 12 års fængsel, hvis Larsen var blevet dømt for det.

- Anklageren mente at kunne føre bevis for, at min klient var fulgt efter den dræbte og ned i en gård, hvor han havde skudt ham. Men det fandt retten ikke bevist, siger Peter Secher Schmidt.

Til stede i lejligheden var den 50-åriges 10 år yngre nevø. Han har tidligere været sigtet for drabet, men den sigtelse har anklagemyndigheden valgt at frafalde.

Til gengæld blev nevøen ifølge Horsens Folkeblad sidste år dømt for at have transporteret to pistoler, blandt andet Walther-pistolen, fra onklens lejlighed til en boks på banegården i Horsens.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu