TV der bevæger dig

50 betjente indsat i stor sag om menneskesmugling

Syv adresser blev ransaget - nu foreligger et stort efterforskningsarbejde. Foto: TV SYD

Syv ejendomme blev onsdag morgen ransaget i Flensborg og omegn i jagten på østeuropæere med falske opholds- og arbejdstilladelser.

- Vi har fundet knojern, sprængstoffer, mobiltelefoner og masser af identifikationspapirer. Så nu skal vi se det hele igennem.

Sådan siger chefpolitikommissær Hanspeter Schwartz fra forbundspolitiet i Flensborg til TV SYD efter onsdagens store razzia i Flensborg og omegn.

Mistanken går på menneskesmugling via et internationalt netværk. De mistænkte har hentet ulovlig arbejdskraft ind i Tyskland, udstyret dem med falske papirer og lejet dem ud til lavtlønnede jobs.

De syv ejendomme blev derfor ransaget for at finde falske opholds- og arbejdstilladelser.

Vi har fundet knojern, sprængstoffer, mobiltelefoner og masser af identifikationspapirer. Så nu skal vi se det hele igennem.

Hanspeter Schwartz, chefpolitikommissær, Forbundspolitiet, Flensborg

- Vi har fundet en masse bevismateriale, beslaglagt telefoner og tog en kvinde med på stationen, fordi hun ikke havde noget ID på sig. En betjent blev også truet. Derudover talte vi med 30 personer, som havde papirerne i orden, forklarer Hanspeter Schwartz.

Nu ligger der et stort stykke efterforskningsarbejde forude.

- Vi skal gennemgå alle de beslaglagte effekter – og se nærmere på, hvem der har ansat dem. Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige mere om antallet af mistænkte og det videre forløb, slutter Hanspeter Schwartz.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu