800 folkeskolelærere efteruddannes i Kolding

Kolding Kommunes Uddannelsesudvalg har netop nikket ja til et af de største efteruddannelsesprojekter, der nogensinde er gennemført i kommunen. Lærerne skal blive bedre til at håndtere elever med vanskeligheder.

Projektet involverer samtlige ansatte lærere i kommunen og skal sikre, at så mange børn som overhovedet muligt kan forblive i egen skoleklasse, også selvom de har forskellige typer vanskeligheder, som hidtil har medført flytning til specialklasser eller andre specialtilbud.

Lærere skal lære af hinanden

Efteruddannelsen vil i praksis ske ved, at der blandt den samlede lærerstab i kommunen uddannes et korps på ca. 40 lærere, som efterfølgende skal observere alle de øvrige læreres undervisning.

- En medarbejderbaseret udvikling giver gode muligheder for fokus på det, der virker i dagligdagen. Og det er netop det, der er brug for, når vi vil sikre lærerne nogle værktøjer, der kan nedbringe antallet af elever, der udskilles til specialskoler og specialcentre, fortæller fungerende Uddannelsesformand Christian Haugk.