TV der bevæger dig

Åben moské skal nedbryde fordomme

00:29

Der er åbent hus i moskeen i Vejle mandag. Det skal gavne dialogen mellem muslimer og etnisk danskere. Foto: Mikkel Hastrup Rasmussen

1 af 2

Dialogen mellem ikke-muslimer og muslimer skal være bedre. Det skal en række åbent hus-arrangementer i moskeer hjælpe med. Mandag slår moskeen i Vejle dørene op.

"Måske Moské" er navnet på et nyt initiativ, som skal bygge bro mellem muslimer og ikke-muslimer.

En af initiativtagerne bag er Socialdemokraternes folketingskandidat, Tommy Peter Nielsen. Han er selv fra Vejle, hvor moskeen mandag åbner dørene for ikke-muslimer.

- Vi politikere har et ansvar for at være med til at anvise vejen til dialogen imellem alle borgere i Danmark. Når mennesker mødes i øjenhøjde nedbrydes fordomme og forståelse skabes. Mit bidrager til denne dialog er at åbne dørene til moskeerne i en række jyske byer, skriver Tommy Peter Nielsen i en pressemeddelelse.

Initiativet kommer, efter TV SYD har sat fokus på radikalisering, som ifølge TV SYDs kilder er et stort problem i netop Vejle.

- Sidste uges debat om radikalisering i Vejle, har endnu en gang vist, at de få får lov til at sætte dagsordenen for de mange. Med "Måske Moske"-kampagnen håber jeg, at vi igen kan være med til at skabe tillid frem for frygt, når det kommer til vores muslimske medborgere, siger Tommy Peter Nielsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden