TV der bevæger dig

Ældre læger i "Udkantsdanmark" scorer kassen

04:07

1 af 2

Manglen på praktiserende læger i flere udkantsområder får Region Syddanmark til at hive den store tegnebog op af lommen og betale ældre læger for at blive i jobbet.

Spøgelsespatienter

Problemet med praktiserende læger er nu så stort, at det er blevet en daglig kamp i Region Syddanmark for at undgå "spøgelsespatienter". Patienter, der ikke er tilknyttet en praktiserende læge. Værst ser det ud i Tønder, Varde, Brørup og Ølgod.

Ølgod mangler

I Ølgod burde der være fem praktiserende læger. Der er kun tre. Heraf er den ene nu 71 år, hvis aftale med Region Syddanmark udløber til august næste år. Manglen i Tønder har gjort, at flere læger er rykket  sammen i et fælles lægehus i det tidligere Tønder Sygehus.   

18 aftaler

116 læger i Region Syddanmark er over 63 år. Mange af dem vil snart gå på pension. Hvis de altså ikke tager imod tilbuddet om økonomisk tilskud mod at blive længere i deres praksis og eventuelt modtage flere patienter. Region Syddanmark har 18 aftaler med ældre læger.
Aftalerne er med læger i Tønder, Nordborg, Skærbæk, Esbjerg, Fanø, Bramming, Gørding, Brørup, Varde, Sønder Omme, Ølgod og Nørre Nebel.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden