TV der bevæger dig

Afviste asylansøgere "flygter" til Tyskland

Kontrol ved den danske-tyske landegrænse - men kun ind i Danmark. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Afviste asylansøgere rejser ifølge det tyske indenrigsministerium i stort tal illegalt ind i Tyskland via den dansk-tyske landegrænse

Der er ifølge det tyske indenrigsministerium sket en kraftig stigning i antallet af afviste asylansøgere, som rejser illegalt ind i Tyskland via den dansk-tyske landegrænse.

I et svar til den tyske avis Die Welt skriver indenrigsministeriet, at de stramme asylregler i bl.a. Danmark er forklaringen på den kraftige stigning.

1.455 afviste asylansøgere er indrejst ulovligt i Tyskland via landegrænsen, hedder det i svaret. Det er sket i perioden fra januar 2017 til slutningen af oktober 2017. Til sammenligning var tallet året før 996.

I alt er der via landegrænsen og søvejen registreret 2.269 illegale indrejser i perioden mod 1.674 året før - en stigning på 35 procent.

Det drejer sig især om afghanere, irakere og syrere, der har fået afslag i Danmark og de øvrige skandinaviske lande. Når de bliver opdaget af de tyske myndigheder søger de påny asyl.

Det tyske indenrigsministerium siger, at tallene er behæftet med usikkerhed - og at antallet sandsynligvis er større, idet mange først bliver afsløret langt inde i Tyskland.

Danmark har i modsætning til Tyskland stikprøvevis indrejsekontrol på landegrænsen, men der sker ikke nogen kontrol af mennesker, der rejser ud af Danmark.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App