Allan holder jul for ensomme: Ingen skal sidde selv til jul

Allan Poulsen åbnede sidste år sit hjem op for ensomme og enlige til juleaften. 21 gæster blev det til og så måtte han afvise flere. I år har byen valgt at stille forsamlingshuset i Strellev til rådighed, så der kan komme endnu flere.

Lækker mad, julegaver og pakkeleg. Allan Poulsen fra Strellev er klar til den helt store juleaften – men gæsterne, der kommer, kender han ikke.

Allan Poulsen har nemlig valgt at arrangere juleaften for ensomme og hjemløse den 24. december.

- For mig er det bare vigtigt, at folk ikke sidder selv juleaften. Det synes jeg ikke, nogen fortjener.

Sidste år åbnede Allan Poulsen sit eget hjem for 21 fremmede gæster til jul – og så måtte han sige nej til 30-40 gæster, da der var mangel på plads. Det laves der om på i år.

quote

For mig er det bare vigtigt, at folk ikke sidder selv juleaften. Det synes jeg ikke, nogen fortjener.

Allan Gren Poulsen, Auto & møbelpolstrer, Strellev

Byen har valgt at stille forsamlingshuset i Strellev til rådighed, så nu kan der komme op til 100 gæster. Både børn og voksne er velkomne, og det er gratis at komme med.

- Det er jo perfekt. Vi skal have noget god mad og hygge. Vi har fået arrangeret julegaver for folk og holder pakkeleg, siger Allan Poulsen.

Allan Poulsen får hjælp af de lokale venner og veninder. De kommer blandt andet og hjælper med at pynte op, og så har Martin Fuglsbjerg fra Rema 1000 i Ølgod har valgt at donere al manden – alle ænder og flæskestege.

- I stedet for at sælge varerne til nærmest ingenting, vil jeg hellere donere det til Allan, og så går det til et godt formål, siger Martin Fuglsbjerg, købmand, Rema 1000.

Kommer der 100 skal der laves omkring 25 ænder og Allan Poulsen har kun en ovn – men det problem er der også taget hånd om.

- Min anden gode kammerat Thomas, der har Spisehuset i Ølgod, er så flink at tilberede steg og ris a la mande igen i år.

For mange handler juleaften om familie, og det er også en af grundene til, at Allan Poulsen vælger at invitere folk til jul.

- Når man ser, hvor taknemmelig folk er nogle gange, så er det det hele værd. Jeg har selv haft en svær tid for et par år siden og en hård kamp for at få lov til at se min egen søn, siger Allan Poulsen.  

Sidst år kom der blandt andet nogle, der have det psykisk hårdt, nogle kom med børn, nogle, der ikke havde andre at sidde med.

Ønsker man at komme med til juleaften i Strellev, kan man kontakte Allan Poulsen på Facebook og gennem Facebook-gruppen: Vi hjælper stadig i hele DK.