Alternativ flytning

Både blokvogne og en kran blev taget i brug, da Industrivejens grillbar i Padborg holdt store flyttedag.

Det er naturligvis lettest at flytte, hvis hele huset flytter med. Det har man måttet konstatere, da man skulle flytte en grillbar i Padborg. Ejerne havde fået en bedre grund på den anden side af vejen, og i stedet for at købe et nyt hus til pølsepander og frituregryder, ja, så flyttede man bare hele huset. Grillbaren lukkede ned søndag aften, og er siden da blevet klargjort til dagens store flytning.

Der ligger dog en længere saga gemt i grillbarens historie. Det er tredje generation, der ejer industrivejens grillbar nu. I første omgang lå grillbaren på én side af vejen, men dén grund blev olieforurenet, og skulle renses. Derfor byggede man den nuværende grillbar på den anden side af vejen - hvor den ligger nu.

Tilbage til udgangspunktet

Nu er den oprindelige grund altså renset og klar til endnu engang at huse en grillbar, og så ville ejerne gerne tilbage til deres gamle ståsted. Dog ville de have det nye hus med.

En kran hjalp med at løfte huset fra grunden, og herefter rullede man simpelthen hele etablissementet fra den ene side af vejen til den anden på blokvogne. Og lastbilschauffører og grænsehandlere behøver sulte efter pølser alt for længe - pølsehuset og -personalet skulle være klar til at servicere rumlende maver igen allerede fra torsdag morgen.