TV der bevæger dig

Anklager kræver hårdere straf for at ruske spædbarn ihjel

Statsadvokaten har anket den dom, Retten i Kolding afsagde tidligere på måneden. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

En 25-årig mand var alene hjemme med sin nyfødte datter, da hun fik dødbringende skader i hovedet.

Fængsel i tre et halvt år er langt fra nok i sagen om en ung mand, der i december sidste år ruskede sin lille datter til døde i familiens hjem i Vejle.

Det mener Statsadvokaten i Viborg, der har valgt at anke den dom, som Retten i Kolding afsagde tidligere på måneden.

I sager om dødbringende ruskevold straffes gerningsmænd typisk med fængsel i seks år. Men i sagen fra Vejle mente byretten, at der var grund til at se med mildere øjne på den 25-årige.

Byretten valgte nemlig at tro på den dømtes forklaring.

Den gik på, at han om eftermiddagen 27. december pludselig opdagede, at datteren ikke var ved bevidsthed, da han skulle til at give hende mad.

Læs også Far fundet skyldig i dødsvold mod 42 dage gammel datter

I den forbindelse erkender manden at have rusket spædbarnet, har den tiltaltes forsvarer, Troels Lind Pedersen, tidligere oplyst til Ritzau.

- Det gjorde han for at få liv i hende. Han nev hende også. Derfor har hun også en række blå mærker, har advokaten sagt.

Mandens fremgangsmåde var imidlertid så voldsom, at pigen pådrog sig et lårbensbrud og flere hjerneblødninger. To dage senere afgik hun ved døden på hospitalet. Hun blev blot 42 dage gammel.

Ikke desto mindre mente Retten i Kolding altså, at forbrydelsen var et forsøg på genoplivning, der gik for vidt, oplyser sagens anklager, Anna Holm.

- Han er dømt for at have gået ud over grænsen for, hvordan man må genoplive et barn, siger anklageren.

Retten konkluderede, at den tiltalte "må have indset, at den kraftige rysten af et seks uger gammelt barn udgjorde et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter", og at det meget vel kunne koste hende livet.

Under sagen havde anklager Anna Holm procederet for, at faren ruskede datteren med henblik på at forvolde skade - ikke for at genoplive.

Det er det spørgsmål - samt straffens længde - som Vestre Landsret nu skal afgøre. Endnu er sagen dog ikke berammet i landsretten.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden