TV der bevæger dig

Astronaut nødsaget til at sikkerhedslande i F-16 i Skrydstrup

Her er Andreas Mogensen fra fredagens flyvning i F16-fly. Her var der masser af overskud. Foto: Flyvevåbnet

1 af 2

Den danske astronaut Andreas Mogensen nåede aldrig at være med i F-16-formationen til Danish Air Show. Flyet var nødt til at sikkerhedslande. Det bekræfter flyvevåbnet overfor TV SYD.

Danmarks første astronaut Andreas Mogensen skulle spille en stor rolle ved Danish Air Show i Skrydstrup. Han skulle have været med i et af de fire F-16 fly, der skulle flyve over menneskemængden ved det store flyshow omkring ved middagstid søndag. Men flyveturen gik ikke som planlagt.

Kort tid efter flyet med Andreas Mogensen lettede, stod jetjagerens strømgenerator af, og flere røde advarselslamper begyndte at lyse. Selvom flyet havde en nødgenerator, som hurtigt blev slået til, var Danmarks astronautdarling nødt til at sikkerhedslande.

- Det var meget udramatisk. Men når sådan noget sker, er man nødt til at reagere. Så formationen blev gennemført uden Andreas Mogensen, siger Major Hans Peter Bagger til TV SYD.

Andreas Mogensen fløj for første gang i fredags i et F-16 fly, og i den forbindelse blev han briefet om sikkerhedsprocedurerne.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden