Borgere går sammen om at bygge ny købmandsbutik

Stenderup Kroagers borgere løfter i flok, og snart kan en ny og større købmandsforretning være på vej.

Tilbage i 2013 lukkede Coop den lokale Dagli’ Brugs i Stenderup Kroager og i et halvt år havde byen ingen handlemuligheder.

Men så gik byens blot 654 borgere sammen og indsamlede 1,3 millioner kroner, så de kunne købe butikken og drive den videre.

Siden er det faktisk gået så godt for købmanden, at man nu vil bygge en ny og større butik.

- Det handler om, at vi vil være på forkant med tingene. Vi kan godt lade købmanden kører i 2-3 år endnu, men hvad så? Det handler om fremtidssikring og byen og købmanden i stedet for at vente og lade stå til. Det er ligesom at drive en virksomhed, hvis man bare lader stå til, og man bare lader være med at investere i det, jamen så lukker det jo af sig selv, siger Torben Madsen, der er bestyrelsesmedlem i investeringsforeningen bag købmanden, til TV SYD.

Brian Duedal, der er købmand i Stenderup Kroager er naturligvis glad for støtten.

- Det er jo den eneste måde, det kan lade sig gøre på. Hvis ikke de støttede op om det her, så kunne det ikke lade sig gøre. Vi har prøvet at spørge banker og alt muligt, og der er ikke nogen af dem, der synes, det er en god idé. Så uden de lokale kunne der ikke være en butik herude, siger han til TV SYD.

Købmanden i Stenderup Kroager var været udsat for røveri den 12. september 2016 og igen den 16. februar i år. Derfor gør Brian Duedal sig også tanker om, hvordan den nye butik kan blive indrettet, så livet bliver sværere for eventuelle røvere.  Det kan du høre mere om i denne video: