Borgmester i Haderslev: Vi er stadig sønderjyder

Haderslev bliver ved med at være en del af de samarbejder, kommunen har med andre sønderjyske kommuner. Men derfor kan man også godt samarbejde nordpå, mener borgmesteren.

- Vi samarbejder med alle, der er værd at samarbejde med, siger borgmester i Haderslev, Hans Peter Geil, onsdag til TV SYD om kommunens ansøgning om medlemskab af erhvervssamarbejdet Trekantområdet.

Historisk har Haderslev kommune altid identificeret sig som en sønderjysk kommune, og kommunen er f.eks. medlem af det sønderjyske erhvervs- og turismesamarbejde Destination Sønderjylland. Og det fortsætter kommunen med, forsikrer borgmester Hans Peter Geil onsdag TV SYD om.

- Vi er fortsat med i Destination Sønderjylland. Jeg er også næstformand i Udviklingsråd Sønderjylland, og det kommer heller ikke til at ændre sig, siger Hans Peter Geil.

At kommunen nu skal betale medlemsgebyr begge steder bliver ikke et problem, mener Hans Peter Geil, for hvis der er dobbeltydelser i to forskellige samarbejder, så kommer kommunen ikke til at betale for den samme ydelse to steder.

- Det har vi selvfølgelig sikret os, siger Hans Peter Geil til TV SYD.

Tværtimod er han sikker på, at et medlemskab af Trekantområdet vil være en stor fordel for Haderslev Kommune.

- Det betyder noget, at være med der, hvor der er vækst. Samarbejdet betyder noget for vores kreditværdighed, altså tilhører man et vækstområde eller ikke, siger Hans Peter Geil til TV SYD.

Før det endeligt er afgjort, at Haderslev kan blive medlem af Trekantområdet, skal ansøgningen behandles i medlemskommunernes byråd, men borgmester i Kolding Kommune og formand for Trekantområdet, Jørn Pedersen, tilkendegiver onsdag over for TV SYD, at alle borgmestrene i medlemskommunerne vil anbefale deres respektive byråd at sige ja til Haderslevs ansøgning.

Du kan her høre Hans Peter Geil forklare, hvorfor Haderslev Kommune gerne vil være en del af Trekantområdet (Varighed: 01:53 min.).