TV der bevæger dig

Burgerkæde kåret som bedste arbejdsplads

McDonalds ved motorvejen i Rødekro. (google Maps)

De ansatte hos McDonalds i Sønderborg, Rødekro og Vejen er særdeles tilfredse med at arbejde under det store gule M. Det er medvirkende til, at burgerkæden for andet år i træk er udnævnt til landets bedste, store arbejdsplads.

- Jeg er rigtig stolt over, at vi kan kalde os for Danmarks bedste store arbejdsplads for andet år i træk, siger franchisetager Jeppe Seerup, der ejer McDonald?s-restauranterne.

Fordomme

Han håber, at titlen en gang for alle kan mane nogle af de mange fordommer om arbejdet under det gule M i jorden.

- Vi synes selv, vi har en fantastisk arbejdsplads, men nu har vi endda titlen på papir. For mange af vores medarbejdere er arbejdet her i restauranterne deres første rigtige arbejde, og vi føler derfor en stor forpligtelse til at give dem en god start på deres arbejdsliv. Desuden så tror jeg på, at hvis vi kan gøre vores medarbejdere attraktive for andre virksomheder, så har vi også langt lettere ved at tiltrække nye unge talenter til vores restauranter her i Sønderjylland, siger Jeppe Seerup.

Landets mest tilfredse

Medarbejderne i de sønderjyske McDonalds-restauranter er nogle af landets mest tilfreds, viser den undersøgelse, som Great Place To Work har lavet. Det er medvirkende til, at burger-kæden vinder prisen for andet år i træk.

Kommune nomineret

Borgmester Aase Nyegaard: Stolt over nominering.

Sønderborg Kommune blev nr. ni i kategorien arbejdspladser med flere end 500 ansatte. Et resultat, som borgmester Aase Nyegaard er stolt over:

- Det er utrolig flot og glædeligt, at vi kan blande os i toppen af dét selskab. Gode arbejdspladser kommer ikke af sig selv ? det kræver gode ledere og engagerede medarbejdere, som bakker hinanden op og støtter hinanden i at gøre en indsats. Vi skal være attraktive for at rekruttere og fastholde de rette medarbejdere, og derfor er jeg rigtig glad for, at byrådet besluttede at investere i trivselsmålingerne.

Kunne have vundet

Også Danfoss Universe fra Nordborg var mellem de nominerede arbejdspladser.

Også firmaet Lodam Electronic, som var nomineret i kategorient Livsbalance klarede sig godt. for to år siden blev de nr. 6 i kategorien bedste arbejdsplads under 50 medarbejdere. Den kategori ville de have vundet i år, hvis ikke firmaet lige var røget over den magiske grænse på 50 medarbejdere. I stedet blev de nr. 19 i kategorien over 50 medarbejder.

- Det var vi også glade for, for det er jo endnu vigtigere, at vi vokser, siger Tore Østergaard fra Lodam.

FAKTA

? Ifølge Great Place to Work-modellen er en god arbejdsplads et sted, hvor du har tillid til de mennesker, du arbejder for, er stolt af det arbejde, du udfører, og føler fællesskab med dine kolleger.

? Det er 12. gang, Great Place to Work offentliggør listen over Danmarks bedste arbejdspladser. Nomineringen bunde primært i de trivselsmålinger, firmaet foretager på virksomhederne.

? 135 arbejdspladser har i 2012 gennemført trivselsundersøgelsen ? heraf er 21 i kategorien over 500 medarbejdere.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden