TV der bevæger dig

Corydon gik tilbage i egen kreds

Bjarne Corydon (Soc. dem.) gik meget tilbage i sin hjemkreds i Esbjerg.

Socialdemokraten Bjarne Corydon vandt stort i Sydjylland, men mistede hver femte stemme på sin egen hjemmebane Esbjerg By.

For fire år siden blev en forholdsvis ukendt Bjarne Corydon valgt ind i Folketinget med 5.354 stemmer i Esbjerg By. Torsdag stemte godt tusinde færre vælgere på ham - altså en tilbagegang på knap 20 pct. svarende til hver femte vælger.

Det på trods af, at den fungerende finansminister havde en fremgang på hele 40 pct. i Sydjylland Storkreds.

Socialdemokraterne i Esbjerg By har endnu ikke gransket stemmetallene.

- Vi er ikke nået til evalueringen af valget endnu. Nu skal folk have en mulighed for at puste ud, og så vil vi evaluere efter sommerferien, siger Bent Andersen, der er formand for partiet i Esbjerg By.

Bjarne Corydon havde før valget i 2011 kun en måned til at gøre sig kendt som socialdemokratisk i Esbjerg. Alligevel lykkedes det at vinde et S-mandat til Danmarks femte største by, der indtil for få år siden blev betragtet som en rød højborg.

Corydon gik godt 8.000 personlige stemmer for næsten fire år siden. Selv om han gik frem ved valget torsdag, så levede Bjarne Corydon ikke op til de forventninger, der var stillet til den markante finansminister.

Det kan være vanskeligt at varetage opgaven som en centralt placeret finansminister i København med det også at være lokal folketingskandidat.

- Corydon har ikke forsøgt at nedtone, at han altså var finansminister for hele Danmark og ikke kun for Esbjerg. Og han har åbenbart ikke været så synlig i det vestjyske, som de socialdemokratiske vælgere havde forventet. Det bliver helt afgørende for hans fortsatte folketingskandidatur i Esbjerg, at han klart melder ud, at han vil være byens og det sydjyske områdes talsmand. Ellers vil der blive spekuleret i, at han er på vej ud af Folketinget, vurderer TV SYDs politiske kommentator Poul Erik Thomsen.

00:26 Luk video

Hør Bjarne Corydon gøre rede for, hvordan han forvalter sit mandat. (Varighed: 0:26 min.)

 

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden