TV der bevæger dig

Danmark sender kampvogne mod Tyskland

99 danske kampvogne af typen Leopard 1 kører i disse dage fra depoter i Jylland og derefter fra Sjælland mod den dansk-tyske grænse.

Mere end tyve år efter Den Kolde Krigs afslutning har forsvaret omsider ved at sælge og skrotte den kampvognstype, der med i alt 230 køretøjer udgjorde rygraden i det danske koldkrigsforsvar på land, skriver Berlingske Tidende.

Kampvognene, der indbringer mere end en snes millioner kroner, er solgt til et privat, tysk firma i Flensborg, og er de første i et forestående større udsalg af koldkrigsmateriel. De kostede angiveligt mellem otte og ti millioner stykket i 1970erne.

Sælger materiel for 200 millioner

Chefen for handelsafdelingen i Forsvarets Materieltjeneste, Henning Uldal, vurderer, at forsvaret skal sælge materiel for et par hundrede millioner kr. i de kommende år.

En af grundene til, at det gamle koldkrigsmateriel stadig befinder sig på hylderne, skal findes i forsvarets beskedne salgsorganisation. Til at forberede det omfattende papirarbejde med tilhørende eksporttilladelser, finde kundeemner og forhandle kontrakter har materieltjenesten ansat en sælger og en chef.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden