Dansk Folkeparti: Grotesk når politikadetter ikke kan aflaste politiet

53 politikadetter får endnu ikke lov til at aflaste politiet ved grænsen på grund af en strid om arbejdsvilkår.

Retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) er skuffet over, at politikadetterne ikke kan få lov til at aflaste dele af politiet ved den dansk-tyske grænse.

Torsdag fik 53 politikadetter deres politiskilt og skulle være startet i arbejde fredag. Men det får de ikke lov til på grund af en strid om arbejdsvilkårene.

I stedet må de spejde langt efter et job, og det ærgrer Peter Kofod Poulsen.

- Det er en helt grotesk situation, vi står i. Vi har uddannet politikadetter, vi har vidst i mange måneder, at vi vil have dem ud og aflaste politiet, og så kan de ikke komme i gang på grund af en strid om overenskomst, siger han.

Politikadetterne skulle ellers aflaste betjene med en del af grænsekontrollen fra 1. september.

Politiforbundet og Moderniseringsstyrelsen, der varetager forhandlingerne på vegne af staten, er endnu ikke blevet enige om en overenskomstaftale for kadetterne.

Det er utilfredsstillende, mener Dansk Folkeparti, som selv har presset på for, at politikadetterne kunne aflaste politiet, som dermed kunne få frigjort nogle betjente.

- Det er ikke tilfredsstillende for nogen. Hverken overfor kadetterne eller dansk politi eller borgerne der blev stillet noget i udsigt, det er meget, meget stærk utilfredsstillende, siger Peter Kofod Poulsen.