TV der bevæger dig

Det skal være nemmere at låne penge på landet

SF og Dansk Byggeri vil lavet nyt finansieringinstitut, der skal sikre lån til f.eks. huskøb i landdistrikterne.

SF og Dansk Byggeri går sammen og foreslår et nyt finansieringinstitut, der med tilskud fra staten skal gøre det muligt at låne penge i landdistrikterne.

Borgere og virksomheder, der vil bosætte sig i landdistrikterne, får afslag på afslag i bankerne, når de gerne ville låne penge.  Det har SF og Dansk Byggeri en helt konkret løsning på. De vil have et finansieringsinstitut, der kan give statslige tilskud til lån i landdisttikterne. 

Det skriver JyskeVestkysten. 

I Esbjerg stemmer Enhedslistens landdistriktsordfører, Henning Hyllested, for idéen. 

- Uden at kende forslaget i detaljer, så ligger det ikke langt fra vores egen tankegang. Vi har hele tiden sagt, at staten burde gå ind i at sikre lånemulighederne til små virksomheder og folk i landdistrikterne, siger han til JydskeVestkysten. 

Men han påpeger også, at det vil være dyrere for borgere og virksomheder at låne i et sådant institut, fordi det er staten, der tager lånene med størst risiko fra bankerne. 

Læs også SF: Politikerne skal tænke landdistrikterne ind i alle lovforslag

Også Troels Ravn (S) fra Vejen, der er medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer ser på forslaget med positive øjne. 

- Vi er i en situation, hvor vi ikke bare kan skyde alt ned - for det skal være nemmere at finansiere sit huskøb eller sin virksomhed i landdistrikterne, siger han til JydskeVestkysten.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu