TV der bevæger dig

DF: Giv udenlandske chauffører karantæne

Politi og bilinspektører kontrollerer de udenlandske lastbiler.

Dansk Folkeparti ønsker, at udenlandske chauffører, som kører ulovligt i Danmark i udenlandsk indregistrerede lastvogne, skal kunne idømmes karantæne.

Folketinget har i dag første behandling på et beslutningsforslag fra DF. Partiets transportordfører, Kim Christiansen, henviser bl.a. til tal, som TV SYD offentliggjorde mandag - og som siden har udviklet sig til en tal-krig.

Ubetydelige

- Helt nye tal, baseret på politiets stikprøvekontrol af over 1.000 udenlandsk indregistrerede lastvogne viser, at mere end 25 procent kører ulovlig cabotagekørsel. Konsekvenserne er nemlig latterligt ubetydelige. Vores bødestørrelser er for lave, og myndighedernes kontrol uvirksom, noterer han.

Højere bøder

- Andre EU-lande giver bøder, der er 10 gange så høje som de danske samt inddrager køretilladelser ved gentagelse af regelbrud, ligesom de enkelte lande kræver nationale regler om løn og arbejdsforhold overholdt.

Aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti indeholder dog også en forhøjelse af bøderne for ulovlig cabotagekørsel.

Karantæne

DF?s beslutningsforslag, som førstebehandles i dag, skal begrænse social dumping på transportområdet. Og rette op på den urimelige konkurrence, som udenlandsk lastvognskørsel og udenlandske chaufførers løntrykkeri medfører.

I Danmark nøjes regeringen med en løftet pegefinger, mener DF.

-Regeringen burde have reageret for lang tid siden på uvæsnet, siger DF?s transportordfører, Kim Christiansen. I stedet har den valgt at tolke EU?s overordnede retningslinjer for den såkaldte cabotagekørsel på den lempeligst mulige måde. Nu er det på tide, at regeringen sætter bremsen i. Det er det, vi nu hjælper regeringen til med vores beslutningsforslag, siger Kim Christiansen.

-Hvis Dansk Folkepartis beslutningsforslag vedtages, vil tre indenrigskørsler i Danmark automatisk udløse en uges karensperiode, hvor den udenlandsk indregistrerede lastvogn ikke må køre i Danmark, siger Kim Christiansen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden