TV der bevæger dig

DF og V i strid om grænsekontrol

01:56

1 af 2

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt til TV2: Ingen forhandlinger uden grænsekontrol

Grænsekontrol ser ud til at splitte de to partier så meget, at det truer et regeringssamarbejde mellem Venstre og Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti står nemlig fast på kravet om at genindføre en døgnbemandet grænsekontrol med permanente bygninger. Sådan som Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen fortalte i TV SYD i går lørdag.

På TV2's hjemmeside står der:

Flere af Venstres medlemmer i EU-parlamentet har allerede kritiseret forslaget, som blandt andet menes at være i strid med aftalerne i Schengen, men det forstår Morten Messerschmidt (DF), der ligeledes sidder i EU-parlamentet, ikke meget af.

- I 2011 lavede vi en aftale med Venstre og Konservative og LA om en forstærket toldkontrol. Jeg fatter simpelthen ikke - og slet ikke som den parlamentariske situation er i dag, hvor Venstre måske lige skulle stikke en finger i jorden og fornemme, hvad det er et flertal af danskerne gerne vil have - jeg fatter ganske enkelt ikke, at man ikke bare gør det, siger Morten Messerschmidt til TV 2 og understreger, at Dansk Folkeparti ikke vil gå på kompromis.

- Ja, det er ufravigeligt. Vi kommer ikke til at indgå i regeringsforhandlinger, hvis ikke det her er noget, der bliver håndteret, siger han.

Dansk Folkeparti vil have genindført den grænsekontrol, der under stor kritik fra både EU-Kommissionen og Tyskland blev indført i 2011.

Læs hele artiklen og hør interview med Messerschmidt

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden