DF'er tabte sms-afstemning i Forum Horsens

1700 elever og lærere fra 10.klasserne, gymnasier, handelsskole og andre ungdomsuddannelser var samlet til landsdelens formentlig bedst besøgte vælgermøde. Det blev holdt i Forum Horsens.

TV SYD fulgte Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti. Men en sms-afstemning før og efter mødet viste klart, at det ikke er her, Dansk Folkeparti kan hente stemmer.

- Vi ved godt, at vi ligger relativt lavt på ungdomsuddannelserne. Men sådan er vilkårerne. Og nu er de ikke er alle vælgerne, der skal afgive deres stemme på torsdag, så jeg er nu ganske optimistisk, sagde Hans Kristian Skibby bagefter.

Sjovere tilgang

Hans Kristian Skibby og Dansk Folkeparti fik 10 pct. af de unges stemmer. Til sammenligning fik  SF 5 pct.,  de konservative 3 pct. og socialdemokarterne slår kun DF med 1pct..Og de radikale topper med 25 pct. af stemmerne.

Repræsentanter fra otte partier deltog i den politiske debat på scenen foran de 1700 unge vælgere. 

- Det betyder, at der er mange førstegangsvælgere. Og det betyder også, at der er mange spørgsmål - og de har en lidt sjovere og fri adgang til det der hedder politik, notederede Hans Kristian Skibby.

Halvering

Efter debatten var der endnu en sms-afstemning. Den helt unge andidat fra Radikale Venstre, 20-årige jeppe Mikkelsen, er stemmeslugermen med hele 38 pct. af de unges stemmer. Hans Kristian Skibby og DF blev halveret til  kun 5 pct. af de unges stemmer.