TV der bevæger dig

Disse piger tjener kassen til Lego

01:59

Med Friends-serien har Lego fået fat på de unge piger.

Jørgen Vig Knudstorp: særdeles tilfredsstillende.

Lego har fem-doblet sin omsætning siden 2007.

1 af 4

Pigeserien Friends og drabelige krigere tjener kassen til Lego-koncernen i Billund. Legetøjs-giganten kunne i dag fremvise et resultat, som viste sig endnu bedre end ventet ved årsskiftet.

Den danske legetøjsgigant Lego slår nemlig alle rekorder. Koncernens driftsresultat steg i 2012 med 40 procent til 7,9 milliarder kroner mod 5,7 milliarder kroner i 2011. Også resultatet efter skat er forbedret med over en milliard.

Og der er gang i de danske klodser og spil rundt omkring på børneværelserne verden over. Legos nettoomsætning steg sidste år med 25 procent til 23,405 milliarder kroner - og det er næsten en tredobling i forhold til 2007.

Bedre end ventet

2012 blev dermed femte år i træk, hvor koncernen præsterer en årlig vækst i omsætningen på over 15 procent, oplyser Lego i forbindelse med sit årsregnskab.

- Det er et særdeles tilfredsstillende resultat og bedre, end vi forventede i begyndelsen af året, siger Legos topchef, Jørgen Vig Knudstorp, og fortsætter:

- Det skyldes først og fremmest, at vi har været i stand til at udvikle og lancere produkter, som børn i hele verden har sat øverst på ønskesedlen i 2012.

Lukker afdeling i Billund

Resultatet står i skærende kontrast til, at Lego i begyndelse af februar meldte ud, at man lukker en del af sin produktion i Danmark. Fremover vil der ikke længere blive dekoreret legoklodser eller pakket legoæsker i Billund.

I alt forventes det, at cirka 380 danske stillinger nedlægges i løbet af de næste to og et halvt år. Og fra sommeren 2015 vil alle klodserne blive malet og pakket på Legos fabrikker i Tjekkiet, Ungarn og Mexico.

Tæt på kunderne

Lego oplyser, at man fortsat vil investere tæt på kunderne for at forberede sig på fremtidig vækst.

Og det var da også i Tjekkiet, at Lego i september sidste år fortalte om en omfattende udvidelse af sin eksisterende fabrik, mens byggeriet af en ny fabrik i Ungarn blev sat i gang i oktober. Og derfor bliver der nu skåret ned på det danske pakkeri.

Lego regner med, at antallet af fuldtidsansatte vil stige i 2013. I 2012 blev der 1000 flere Lego-medarbejdere, så man nu har 10.400 ansatte globalt.

I år forventer Lego, at den globale økonomiske udvikling vil fortsætte med at påvirke legetøjsmarkedet generelt. Salget vil fortsætte med at vokse i 2013 - men med lavere vækstrater end dem, man oplevede i 2012.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden