Død af iltmangel?

Sagen om ung mand, der døde efter at fængselsbetjente brugte magt mod ham, døde måske af iltmangel.

Eksperterne i Retslægerådet siger, at dødsårsagen kan være iltmangel, oplyser TV2.
Tidligere har to retsmedicinere fra Fyn haft en noget anden vurdering.
De har udtalt, at Ekrem Sahins død formentlig var resultatet af en sjælden stressreaktion - at han nærmest døde af ophidselse.

Også Retslægerådet vurderer, at den unge mand var stærkt ophidset, da flere fængselsbetjente i Kolding Arrest kæmpede med ham og lagde ham i en slags benlås.
Men hans vejrtrækning kan være blevet besværliggjort af, at han blev lagt på maven, lyder det.

Det er Sydøstjyllands Politi, der står for undersøgelsen af den tragiske sag.
To gange har politiet genoptaget efterforskningen på grund af kritik, som er blevet rejst i medierne og af familiens advokat, Bjørn Elmquist.

Chefanklager Claus Larsen siger Ritzau, at han ikke vil kommentere materialet fra Retslægerådet.

I øvrigt er den endelige udtalelse ikke på plads. Politiet har sendt sagen retur til rådet, fordi rådet havde begået en fejl.

Også da den 21-årige Jens Arne Ørskov for godt 10 år siden døde i politiets varetægt, var der en intens offentlig debat.
I hans tilfælde var stærk ophidselse en del af forklaringen på dødsfaldet. Men også iltmangel indgik som en årsag, fastslog Retslægerådet. Hans vejrtrækning blev hæmmet, fordi han var blevet lagt på maven i benlås af to politibetjente.

Det var i januar sidste år, at Ekrem Sahin kom i klammeri med flere ansatte i arresten. Under tumulten ringede en af betjentene til politiet og sagde, at "vi sidder på ham."
Men dette skulle ikke forstås bogstaveligt, har politiet tidligere vurderet.

Sahin døde tre dage senere. Han blev 23 år.

På grund af sagen har Kriminalforsorgen advaret de ansatte mod at bruge en særlig form for benlås. De skal indtil videre være meget tilbageholdende med at bruge metoden i konfliktsituationer, lød det i august sidste år.