TV der bevæger dig

Efter flere ugers tørke: Regn og torden på vej

01:00

Et regnvejr driver over Syd- og Sønderjylland i morgen søndag, men det varer kort. Allerede mandag er det sommerlige vejr tilbage.

Et regnvejr driver over Syd- og Sønderjylland i morgen søndag, men det varer kort. Allerede mandag er det sommerlige vejr tilbage. Foto: Scanpix

1 af 2

Søndag kan især Vestjylland få regn- og tordenbyger. Sol og varme vender dog tilbage hurtigt i løbet af den kommende uge.

Det er som bekendt ikke meget regn, der er faldet over Syd- og Sønderjylland i løbet af maj og juni, og lørdag blev årets 25. sommerdag. 

Søndag får store dele af især Vestjylland regnvejr. Foto: TV2 Vejret / Grafik

Selv om man nogle steder i det sydsligste Jylland fik nogle få dråber regn lørdag, er der et mere omfattende regnvejr på vej mod Syd- og Sønderjylland søndag - så nu kan landmænd og haveejere glæde sig.  

Læs også De tørreste kommuner: Se om din er med

- Regn- og tordenbyger over store dele af Jylland kendetegner søndagen, siger meteorolog Anders Brandt fra TV 2 Vejret. 

I næste uge fortsætter sommervejret med temperaturer på om mod 22 grader. Foto: TV2/Vejret

Mest regn ved Vestkysten

I følge Anders Brandt bliver det meste af Syd- og Sønderjylland ramt af større eller mindre mængder vand.

- Der kommer mindst regn langs de østvendte kyster og på Als, mens man kan forvente mere regn ved Vestkysten, siger Anders Brandt.

Når regnvejret er drevet over Syd- og Sønderjylland, drejer vinden mod nordvest, og det betyder, at det varme, danske sommervejr vender tilbage med solskin, tørvejr og dagtemperaturer omkring 20-22 grader i næste uge. 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu