TV der bevæger dig

Efterlyst rocker fængslet for afpresning mod bordeller

12. juni gik et fakkeltog gennem Kolding i protest mod afpresningen.

Den fjerde rocker er fængslet i sag om afpresning i Kolding-området. Borgmester er frustreret.

Flere dages gemmeleg med ordensmagten er slut for en 25-årig mand, der sigtes for at have deltaget i rockeres afpresning af bordeller i Kolding-området.

Manden, der har forbindelse til Bandidos, er blevet anholdt, og fredag blev han i et grundlovsforhør for lukkede døre fængslet i to uger.

I forvejen er tre andre mænd varetægtsfængslet i sagen, og med den nye anholdelse mener politiet at have fået fat i samtlige involverede.

Flere bordeller skal være blevet afpresset, lyder det fra politiet.

Betjentene har også undersøgt, om for eksempel tatovører i området er blevet afkrævet beskyttelsespenge, men efterforskningen har ikke afdækket lignende problemer, oplyste man for nylig.

Problemet med Bandidos-rockeres kriminalitet i Kolding er så udbredt, at borgmester Jørn Pedersen (V) for nylig henvendte sig til Folketingets Retsudvalg.

I brevet beskriver han samarbejdet med politiet som godt, men der er alligevel frustration med de lovovertrædelser og utrygheden, som rockeres tilstedeværelse medfører.

Den lokale afdeling af Bandidos holder til i en lejet bygning i et erhvervsområde, men det er vanskeligt i forhold til planloven for myndighederne at gribe ind, lyder det.

Borgmesteren har bedt om foretræde for retsudvalget for at få drøftet de "værktøjer", som myndighederne har til rådighed.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden