Esbjerg bliver et sandt mad-mekka

I Esbjerg behøver man ikke gå sulten i seng, det ene efter det andet madsted åbner nemlig for tiden.

I løbet af de sidste par måneder er det ene spisested efter det andet piblet frem i Esbjerg.

Rankin Park er en af de i alt tolv nye caféer i byen.  Ejeren Ea Gram-Rankin har et bud på, hvorfor det er begyndt at gå så markant fremad på den esbjergensiske madscene.

-Det er blevet en mere international by, det tror jeg har noget at gøre med det, og så er vi en studieby, hvor folk kommer fra nær og fjern og har lyst til at gå ud, sig hun til TV SYD.

Den forklaring bakker Birgit Bech Jensen, der er Marketingschef i Esbjergs Erhvervsudvikling, op om.

- Det er giver godt mening, at der kommer en masse interessante caféer og restauranter. Esbjerg er Danmarks femtestørste by, den har stor international købedygtig befolkning, og der er langt over 6.000 studerende på videregående uddannelser i Esbjerg, siger hun til TV SYD.

Sammen med sin mand har Ea Gram-Rankin investeret i caféen, der laver økologisk og allergivenlig mad, og de har haft nok at lave i de to en halv uge, de har haft åbnet – på trods at branchens vilkår.

- Banken, min revisor og min advokat vil allesammen fortælle, at det er en sindssyg hård branche. Men vi tror 400 procent på det. Vi er her om et år, vi er om to år og vi er her også om fem år, siger Ea Gram-Rankin 

Et andet af de nye steder i byen er ’Posthuset’, der huser restauranter med mad fra alle verdenshjørner, en kaffebar og en natklub. Dertil kommer spisestederne i det nye indkøbscenter ’Broen’ og en række caféer rundt i byen.