TV der bevæger dig

Eva Kjer besøger LEGO-projekt i Sydafrika

Under besøget så Eva Kjer Hansen, hvordan DUPLO-klodserne blev brugt i undervisningen af en gruppe børn på fem og seks år som forberedelse til eventuel skolegang. Privatfoto.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen besøgte mandag et Lego-projekt under et officielt besøg i Sydafrika.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen besøgte mandag et projektet, hvor lokale børn får DUPLO-klodser, der blandt bruges som forberedelse til deres skolegang. Projektet er en del af LEGO Foundations Charity Box projekt.

Dansk legetøj spiller en nøglerolle for 75 sydafrikanske børn mellem 0 og 6 år, der til daglig har deres gang i daginstitutionen Almighty Creche.

Siden 2014 har daginstitutionen i Sydafrika været en del af LEGO Foundations Charity Box projekt, som betyder, at DUPLO-klodser stilles til rådighed for børnene, som ellers kun har yderst begrænset adgang til legetøj og andet udstyr, som man normalt kender fra vuggestuer og børnehaver. I programmet indgår desuden træning af de ansatte i pædagogisk anvendelse af klodserne.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er i disse dage i Sydafrika på eksportfremstød, men besøgte mandag morgen projektet.

Under besøget så Eva Kjer Hansen, hvordan DUPLO-klodserne blev brugt i undervisningen af en gruppe børn på fem og seks år som forberedelse til eventuel skolegang. Børnene lærte om farver og dannede historier ud af de ting – huse, palmer og solen - som de byggede med klodserne.

I Sydafrika har LEGO Foundation indgået et partnerskab med UNICEF og det sydafrikanske undervisningsministerium om at donere DUPLO klodser til cirka 2400 børn, som indgår i den sydafrikanske regerings Early Childhood Development program. Cirka 1000 daginstitutioner som Almighty Creche modtager pt. DUPLO klodser fra LEGO Foundation.

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App