Eva Kjer Hansen er imod burka-forbud

Det strider helt grundlæggende imod liberale værdier at forbyde en bestemt beklædning. Derfor tager Venstres Eva Kjer Hansen forbehold over for sit partis maskeringsforbud, der omfatter klædedragten burka og niqab.

På fredagens møde i Venstres folketingsgruppe tog hun forbehold over for forslaget.

- Ja. Jeg har taget forbehold i dag . Så må vi se nærmere på, når der kommer et konkret lovforslag. Jeg er oprigtig bekymret for konsekvensen af et forbud, siger Eva Kjer Hansen til Ritzau.

Et forbud er det hurtige svar på et problem, der kan virke noget så provokerende. Men det er også for hurtigt.

På Facebook uddyber Eva Kjer Hansen, der valgt til Folketinget i Koldingkredsen og bosat i Aabenraa, sin holdning:

Det er ikke overraskende, at vi nu diskuterer, om burkaen skal forbydes. Det er heller ikke overraskende, at et forbud har mange tilhængere.

quote

Et forbud er det hurtige svar på et problem, der kan virke noget så provokerende. Men det er også for hurtigt.

Eva Kjer Hansen, MF, (V)

I Danmark har man ret til at gå klædt som man vil. Det gælder også for folk, der går i tøj, som vi andre ikke bryder os om. Den ret kan vi normalt godt lide. Hvad burkaen angår, udgør den ret et benspænd i forsøget på at få kvinderne ud af burkaerne. Det er et benspænd, som vi må leve med, hvis vi ikke pludselig vil være et land, hvor politikerne bestemmer, hvilket tøj folk må gå i.

I stedet for at forbyde burkaen, må vi gøre burkaen til en hindring for at leve et liv så afsondret fra omverdenen, som man er i en burka.

I offentligheden ser vi hinanden i øjnene, bogstaveligt talt. I bussen, i metroen og andre steder, hvor man kan blive bedt om identificere sig selv, må burkaen af. Det samme gælder mødet med det offentlige, hvor man forventer at få udbetalt ydelser, andre har betalt for, skriver Eva Kjer Hansen på Facebook om sin holdning. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.