Familieklub giver Lars og børnene nye venner

Lars Møller Jensen og hans familie er tilflyttere i Horsens. I en nystartet familieklub møder de andre familier, som måske bliver til nye venner.

Det er torsdag aften på Langmarkskolen i Horsens. Syv familier sidder ved borde. Nogle er fordybet i at male, andre i samtale med hinanden. 

En af dem er Lars Møller Jensen. 

Han og hans familie er flyttet til Horsens fra Sjælland, og for at prøve at få venner og bekendtskaber i deres nye hjemby valgte de i juni at tilmelde sig den nystartede Familieklub.

- Traditionelt handler det jo om madpakker og børn, og du sidder derhjemme. Her kommer du ud og møder nogle mennesker. Du snakker med nogle nye mennesker, som du måske også på sigt snakker med udenfor familieklubbens rammer - det ved man aldrig, fortæller Lars Møller Jensen.

Mobiler forbudt

Familierne mødes hver anden torsdag til fælles aktiviteter og spisning. Mobilerne er pakket væk, og der er fokus på samvær og nærvær. 

- Det her gør jo, at vi laver nogle aktiviteter med vores børn. Det er noget andet, end at vi sidder fordybet i computerspil eller telefoner, siger Lars Møller Jensen, der kommer i klubben med sin familie.

En af aktiviteterne, som klubben tilbyder, er at male.
En af aktiviteterne, som klubben tilbyder, er at male.
Foto: Pernille Leftes
quote

- Det her gør jo, at vi laver nogle aktiviteter med vores børn. Det er noget andet, end at vi sidder fordybet i computerspil eller telefoner.

Lars Møller Jensen, Horsens

Det er Hele Danmarks Familieklub, der står bag møderne. Der findes familieklubber mange steder i landet, og bare i Horsens er der to klubber. 

- De er glade, når de kommer, og de ved, at de kan forvente at have en aften, hvor de bare skal hygge sig sammen. Det giver noget til familierne og en udvikling i forhold til, at de er mere tætte sammen, når de er her, end de måske ville være derhjemme, siger Camilla Lykke Koch, der er den frivillige leder for familieklubben på Langmarkskolen.

quote

Det giver noget til familierne og en udvikling i forhold til, at de er mere tætte sammen, når de er her, end de måske ville være derhjemme.

Camilla Lykke Koch, frivillig leder, Hele Danmarks Familieklub Østbyen Horsens

De syv familier har mødtes på skolen i et halvt år. Det betyder, at de snart skal skal tage afsked med Familieklubben. Men for Lars Møller Jensen og hans familie er det ikke ensbetydende med et farvel til de andre familier:

- Vi har lært nogle børnefamilier at kende - også nogle, der bor tæt på os.