Farvel og på gensyn til Alfred – en stærk storkeunge

Lørdag fløj storkeungen Alfred sydpå sammen med sine forældre Tommy og Annika. Storkene.dk forventer at se ham tilbage, yngledygtig, om fire-fem år.

Et dramatisk år i storkereden i Smedager er forbi, og den syd- og sønderjyske tv-darling, storkeungen Alfred, vurderes på vej mod Afrika.

- Jeg kan ikke være fuldstændig sikker på, at han er fløjet til Afrika. Men for hver time og dag der går, så bliver man mere rolig omkring det, at han rent faktisk er på vej, siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk

Storkeungen Alfred og hans forældre Tommy og Annika er formentlig fløjet sydpå sammen med 85 svenske storke, der krydsede Fyn lørdag formiddag.

- Lige nu er han formentlig godt på vej gennem Polen – og til aften slår han ned sammen med resten af flokken i det østlige Ungarn.

quote

Alfred har vist sig at være en rigtig stærk storkeunge. Så det skulle ikke komme bag på mig, hvis vi ser ham igen, yngledygtig, om fire-fem år.

Mogens Lange Petersen, medstifter, Storkene.dk

Oprindeligt var der fem æg i reden i Smedager. Det første kom den 30. april, og der blev født to unger. Men på grund af den ustadige og regnvåde sommer var det kun den ene, der overlevede.

- Alfreds første levetid har virkelig været koblet sammen af højdepunkter og tidspunkter, hvor det har set rigtigt sort ud. Men han har vist sig at være en rigtig stærk storkeunge. Så det skulle ikke komme bag på mig, hvis vi ser ham igen, yngledygtig, om fire-fem år, forklarer Mogens Lange Petersen.

Sommerens mest dramatiske episode i reden udspandt sig den 6. juli, da den overlevende storkeunge, som siden blev døbt Alfred, slugte en gummislange og måtte til dyrlæge på Sjælland.

- Jeg var virkelig bekymret, og vi var mange, der ikke vidste, hvad jeg skulle stille op. Vi talte sammen i Storkene.dk og fandt hurtigt ud af få sendt ham til dyrlægen. 

Mogens Lange Petersen spejder efter storkeungen Alfred og hans forældre Tommy og Annika. Han er overbevist om, at de alle vender tilbage til Danmark igen.
Video: Esben Kock Jensen, TV SYD

Onsdag slukker storkekameraet, der er blevet fulgt tæt og nysgerrigt. Blandt andet af beboerne på plejecentret i Tåsinge. Det var dem, der gav ham navnet Alfred. Men de - og alle andre nysgerrige følgere - skal blot væbne sig med tålmodighed.

- Der går ikke lang tid, så står Tommy og Annika i Sydsudan – og trækker formentlig helt ned til Sydafrika. Men de kender vejen tilbage igen. Så jeg er sikker på, at når vi når til april eller maj 2018, så står de begge to på reden igen, slutter Mogens Lange Petersen.

I den anden beboede storkerede i Danmark, den ligger på Sjælland, er der kommet to levende unger ud af den våde sommer.