TV der bevæger dig

Forladte huse skaber fattigdoms-problemer

02:00

1 af 2

Flere hundrede ejendomme i Tønder Kommune er saneringsmodne. Tønder Kommune har ikke flere sociale sager end andre kommuner, selv om de talrige forladte huse vidner om, at mange har givet op.

Fattigdom spreder sig i udkantområder, og den bliver stadig mere synlig. Tønder Kommune med mange små landsbysamfund er særlig hårdt ramt.

Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd konstaterer i en netop offentliggjort analyse, at en stor del af befolkningen i udkantområder er hægtet af velstandsudviklingen.
Tønder Kommune er særlig hårdt ramt. Her vokser 8,4 procent af børnene op i familier, der lever af mindre end halvdelen af en normal indkomst i Danmark.
Lokale ildsjæle arbejder på at bekæmpe forfaldet, der er synligt overalt i landskabet.
Foreløbig er der afsat fire millioner kroner til en saneringspulje, der rækker til at rive 26 usunde og forfaldne ejendomme ned.
I landsbyerne står borgerne i kø for at få del i de få penge. De vil undgå, at de billige huse tiltrækker fattige fra andre kommuner.
Flere hundrede ejendomme i Tønder Kommune er saneringsmodne.
- Opgaven med at bekæmpe fattigdom og forfald er langt større end kommunen selv kan klare, siger socialchef Viggo Sten Christensen, Tønder Kommune.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden