Fornem pris og penge til beton-bro

And the winner is....Byggebranchens Oscar-pris går i år til tegnestue, der står bag Ellipsen. Betonbroen ved Filsø.

- Er det rigtigt? Nej hvor er det flot. Men nu er det jo ikke Varde kommune, der skal have roserne, siger viceborgmester Anders Linde, Venstre.

quote

Jeg synes, broen er gennemtænkt og flot. Det giver jo en anden oplevelse via broen at kunne komme lidt ud i søen fremfor at stå inde på kanten af den.

Anders Linde, viceborgmester, (V), Varde

Tegnestuen Schønherr er blevet tildelt Betonelement-Prisen 2019 og Utzon-Statuetten – populært kaldet byggebranchens Oscar. Prisen og statuetten får de "for deres brug af industrielt præfabrikerede betonelementer i tilblivelsen af en oval betonbro i det enestående Vesterhavske naturlandskab ved Filsø", som det hedder i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri. 

Viceborgmester i Varde Kommune Anders Linde, (V), er glad, hvis den prisbelønnede bro kan tiltrække endnu flere turister til Filsø.
Viceborgmester i Varde Kommune Anders Linde, (V), er glad, hvis den prisbelønnede bro kan tiltrække endnu flere turister til Filsø.
Foto: Nikolai Reinhold, TV SYD

- Jeg synes, broen er gennemtænkt og flot. Det giver jo en anden oplevelse via broen at kunne komme lidt ud i søen fremfor at stå inde på kanten af den, siger Anders Linde.  

Trækker turister til 

Broen omkring Filsø er udviklet i et samarbejde mellem Realdania, Aage V. Jensens Naturfond og Naturstyrelsen. Betalt af Aage V. Jensens Naturfond. I 2011 begyndte arbejdet med at genskabe søen gennem et af danmarkshistoriens største naturgenopretningsprojekter. Fra landbrugsjord til natur. Et arbejde, der sluttede i 2017. 

Hvert år lægger omkring 100.000 besøgende vejen forbi Filsø, og med prisen håber Anders Linde kun på, at endnu flere har lyst til et besøg i området.

- Vi vil kun være glade for, at prisen kan være med til at trække endnu flere turister derud, mener Anders Linde, viceborgmester i en kommune med stor fremgang netop i antallet af turistbesøg.  

Tegnestuen får ikke kun et klap på skulderen, men også 75.000 kroner.