Fotos: Flere uheld ved trafik-flytning

Tre-fire biler blev ved ni-tiden indblandet i et uheld på motorvejen syd for Vejle, hvor trafikken i nat blev lagt om - efter den tyske model. Uheldet skete ved Rasteplads Skærup.

Ved 7.30-tiden skete det første uheld i forbindelse med flytningen af motorvejstrafikken syd for Vejle. En personbil kørte bag ind i en lastbil.

Der skete ingen personskade ved uheldet.

Det er første gang, at Vejdirektoratet prøver "den tyske model" ved et stort vejarbejde. Tyskerne har i årevis praktiseret at samle alle kørebaner i den ene side af motorveje, når der skal laves større arbejde. Det giver en mere glidende trafikafvikling - og frem for alt bedre plads til vejarbejderne.

- Mig bekendt er det første gang i Danmark, at vi bruger den tyske model, siger projektleder Robin Højen Madsen til TV SYD.

Da Vejdirektoratet udvidede motorvejen syd for Vejle i den vestlige side, var kun det ene sydgående spor ført over i den anden side.

Uopmærksom

Uheldet i morges skete i det nordgående spor kort før det sted, hvor den nordgående trafik ledes over i den anden side. Uheldet er formentlig sket, fordi trafikken er bremset op ved overkørslen - og personbilens fører ikke har været opmærksom på, at lastbilen foran bremsede. Den svært skadede person bil stod i den venstre vognbane - med snuden mod køreretningen.