Frisk luft og motion giver ro i klassen

Hver morgen ? uanset vejr og vind ? begynder eleverne på Trin 4 hos Høllevang-afdelingen ved Skolecenter Toftlund dagen med en rask løbe/gåtur på tre kilometer. Resultatet er elever, der både er gladere, mere motiverede og med færre indbyrdes konflikter, fortæller skolens souschef, Carsten Refshauge.

- Bagefter er der blandt andet fælles, sund morgenmad ? og et meget tydeligt resultat af projektet er, at eleverne i dag er betydeligt mere motiverede end tidligere, fortæller souschef Carsten Refshauge.
- Hvor vi før mødte elever med en lidt slæbende gang rundt om på skolen, er det i dag glade, smilende elever, der kommer gående på gangene ? meget mere motiverede, og med langt færre konflikter indbyrdes.

Løber frem til efterårsferien

- Den friske start på skoledagen forplanter sig også til resten af dagen, hvor vi oplever større koncentration og mere arbejdsglæde. Derfor er vores påstand også, at eleverne faktisk lærer mere ved at begynde dagen med en tur ud i naturen efterfulgt af en omgang sund mad, fortæller pædagogmedhjælper Dennis Due som er en af initiativtagerne.
Han kan også fortælle, at projektet ? der foreløbig løber frem til efterårsferien ? blev fløjtet i gang samtidig med at skoleklokkerne kimede ind til det nye skoleår.
- Selve startskuddet var, at samtlige deltagere ? lærere og elever ? stillede op til fælles vejning på brovægten hos Ewers Korn og Foderstof. 1.760 kilo viste vægten.
- Nu har vi så været i gang i et par måneder. Derfor bliver det spændende at aflæse vægten, når vi gentager vejningen i uge 41, altså umiddelbart før projektets afslutning.

Fører dagbog over løbetider og vægt

Sideløbende med den daglige løbe/gå-ture fører de deltagende elever en slags dagbog med notater over løbetider og egen vægt.
- Eleverne udfordrer altså i høj grad sig selv ? men bestemt også hinanden, og lærerne, og faktisk har vi oplevet, at mere end halvdelen af eleverne har valgt ?Kom i form? som valgfag.
- Fra forældrenes side har der også været stor opbakning til projektet, og der er absolut stemning for, at det fortsætter efter efterårsferien, men det er der endnu ikke taget stilling til, slutter Carsten Refshauge.