TV der bevæger dig

Går til kamp for busrute

Jordrup - ikke til at køre uden om. Det er sloganet for borgernes kamp.

Landsbyen Jordrup vest for Kolding risikerer at få et busskur i overskud, hvis Sydtrafik sparer den ene bus, som lige nu kører til og fra byen, væk. Men det vil beboerne i landsbyen ikke finde sig i.

Der er ikke råd til alle de nuværende lokale og regionale busruter. Derfor vil Sydtrafik spare Jordrups bus væk. Men det bliver ikke uden sværdslag: I eftermiddag mødtes ca. 35 borgere fra Jordrup for at gøre klar til kamp for deres bus - under sloganet "Jordrup - ikke til at køre uden om".

Det er regionalruten mellem Vejen og Kolding, som kører gennem Jordrup. Og på skoledage bliver bussen fyldt i Jordrup. Bl.a. af elever, der skal ind til Koldings to gymnasier.

Sydtrafik, som hører under Region Syddanmark, tæller på knapperne. Her planlægges ændringer på syv regionale ruter til 1. december. I så fald er det op til Kolding Kommune, om den vil lave en lokalrute - eller om landsbyen skal betjenes med flex-trafik. Det vil koste Kolding kommune 950.000 kroner at gøre ruten til en lokalrute, der runder Jordrup.

Hvis borgerne i Jordrup taber kampen i det store trafik-puslespil, bliver det meget sværere at komme ud til omverdenen.

- Jeg bruger i gennemsnit tre timer om dagen på transport, siger en af brugerne. Det bliver kun forværret.

- Det her er kun første skridt til at lukke og slukke i Jordrup, siger Merete Due Paarup.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden