TV der bevæger dig

Gang i flammerne trods forbud

Det her må du ikke. Tørken og ikke mindst en række naturbrande har ført til forbud i hele landet. Foto: Colourbox

00:50

Vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi forklarer, hvorfor man skal tage afbrændingsforbuddet alvorligt. Video: Esben Kock Jensen, TV SYD

1 af 2

Forbud mod afbrænding giver store bøder.

Den knastørre sommer har givet afbrændingsforbud i hele Danmark. Alligevel finder politiet indimellem borgere, som blæser på forbuddet. 

Det skete blandt andet to gange lørdag aften i Esbjerg. Klokken 19.00 kom der anmeldelse om en mand, som havde tændt et bål, så derfor fik han besøg af brandvæsenet.

Han fik besked på at slukket bålet, men det nægtede han, så det gjorde brandvæsenet for ham. Og da politiet nåede frem, begyndte han at råbe grimme ord til dem, så han får også en bøde for fornærmelig tiltale. 

Læs også Afbrændingsforbud strammes op efter forvirring

Større bøder

Normalt er der bøder på 1.500 kroner for at bryde beredskabsloven. Men man får en bøde på 5.000 kroner for at overtræde afbrændingsforbuddet. 

- Man kan godt undre sig over, at de, der burde være bekendt med afbrændingsforbuddet, stadig sætter en tændstik til kullene derude. Det er knastørt ude i vores natur, og hvis det går galt, så kan det gå rigtigt galt, siger Erik Lindholdt, vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

En halv time senere kørte patruljen ud til to andre esbjergensiske mænd, som stod og brændte affald af i en tønde. Det får de selvfølgelig også en bøde for.  

Alle kommuner har for tiden indført helt eller delvist afbrændingsforbud. 

Læs også Opdateret: Masser af markbrande i tørken

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu