Gymnasie-elev går efter kemi-OL

Mads Nybo Sørensen fra 3.a på Teknisk Gymnasium Esbjerg kæmper hårdt for at komme til det internationale kemi-OL, som foregår i Moskva næste år.

Anden gang

Mads Nybo Sørensen har kvalificeret sig til den landsdækkende del af konkurrencen, som finder sted i København i januar. Her skal de skarpe unge hoveder dyste mod hinanden i både en teoretisk prøve og laboratorieforsøg.

Det er anden gang, Mads Nybo Sørensen deltager i konkurrencen og kommer i den danske finale.

- Denne gang har jeg en bedre idé om, hvad det går ud på og hvad der lægges vægt på, konstaterer Mads. Han glæder sig også til at møde de andre:

- Det er sjovt. Alle er dygtige, og vi får også en spændende forelæsning.

Kan ikke nå det hele

Og det er lidt af en præstationen. Den består af en to-timers skriftlig prøve - fordelt på syv emner. Prøven er konstrueret, så ingen kan nå de hele, for på den måde kan dommerne se, hvem der er virkelig skrap til kemiske reaktioner.

Mads Nybo Sørensen har altid interesseret sig for kemi. Efter gymnasiet vil han studere faget med de mange formler på Syddansk Universitet i Odense.

- Mads læser tykke kemi-bøger, når vi andre gennemgår noget i kemi.

Der er ingen tvivl om, at han altid har haft talent for kemi-studierne, konstaterer Sonja Poulsen, der underviser Mads og hans holdkammerater i kemi på A-niveau.