TV der bevæger dig

Håndværksmestre tror ikke på skolepraktik

Fordom: Skolepraktik er ikke ligeså godt som virksomhedspraktik. Sådan lyder det fra håndværksmestre, der ikke er i tvivl om, hvilke lærlinge, de vil vælge. Det skriver Jyske Vestkysten.

Det er sværere for unge i skolepraktik at få sig en lærlingeplads i en virksomhed.

For mesterlære er den eneste rigtige måde at blive tømrer, elektriker eller en anden form for håndværker på. Det mener flere mestre i Sønderborg, der hellere vil ansætte lærlinge med virksomhedserfaring frem for unge, der har været i skolepraktik. Det skriver Jyske Vestkysten onsdag.

- De får ikke den forskellighed, man møder på arbejdspladsen med hundredvis af problemer og udfordringer, siger Morten A. Petersen fra Tømrer- og Snedkerfirmaet Karl D. Petersen ApS til Jydske Vestkysten.

Siden skolepraktikken blev indført i 1990, har den i branchen været betragtet som en nødløsning til de elever, som ikke kunne finde sig almindelig praktikaftale. Men skolepraktikken har i dag et langt højere niveau:

- Dengang var skolepraktikken ikke helt så god, men den er blevet meget bedre. I dag er de simpelt hen blevet rigtig dygtige, siger Erling Duus, der er formand for Industrigruppen i Sønderborg, til Jydske Vestkysten.

Danmarks Evalueringsinstitut har sammenlignet det faglige niveau for elever i virksomhedspraktik med elever i skolepraktik. Eleverne får lige gode karakterer under uddannelsen, men skolepraktikeleverne har sværere ved at få et job bagefter, hvis de har været i skolepraktik i mere end 30 % af uddannelsestiden.

Se Dansk Evalueringinstituts undersøgelse her

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden