TV der bevæger dig

Halvanden tons Lego til spejderarbejde

De 1½ ton LEGO-klodser, symboliseret med to papkasser, gives til de danske spejderkorps. Fra højre: Anette Jappe, De grønne Pigespejdere; Benny Agergaard, Det Danske Spejderkorps; Camilla Torpe, Lego, Billund; Søren Hemdorff, Holstebro Kommune; Slim Guizani, Tunesia Scouts; Kristian Rostgaard, KFUM-Spejderne og Vicki Sigvert Nielsen, KFUM-Spejderne.

Spejdere bygger ikke kun med gran-rafter. På Spejdernes Lejr 2012 har deltagerne haft 1½ tons Lego at bygge med. De mange klodser skal fremover bruges til ledertræning af spejdere i Central- og Østeuropa plus Tunesien.

Lego Build the Chanse har været en af de populære aktiviteter på spejderlejren ved Holstebro. Her har ca. 5000 børn givet et bud på, hvordan en nu bydel i Holstebro skal udformes.

- Børnene har vist megen fantasi og kreativitet hele ugen, så det er nogle meget imponerende bygninger, de har fået lavet, fortæller Camille Torpe fra Billund-koncernen.

Gøre rene

Alle Lego-modellerne er placeret i midten af den store sportshal, hvor spejderne bygger videre på resten af gulvet.

De mange klodser sendes efter lejren retur til Billund, hvor de efter grundig rengøring sendes til KFUM-Spejdernes projekt i Tunesien samt til de fem danske spejderkorps, der sammen arbejder med etablering og styrkelse af spejderarbejdet i Central- og Østeuropa. De fem danske spejderkorps har gennem flere år haft en fælles projekt i landene, hvor målet er at styrke spejderarbejdet.

Lego Build the Change afholdes mange steder i Verden. Senest er et projekt endda sat i gang hos den amerikanske rumfartsorganisation NASA.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden